Nya stilfulla, moderna och eleganta kontorsytor

Våren 2024 kan du flytta

in i hjärtat av Göteborg!

Vi gör plats för fler. Just nu genomgår vår fastighet på Engelbrektsgatan en förvandling. Här skapas totalt 6 800 m² kontorsytor där det charmiga 60-talet möter modern arkitektur. En unik möjlighet att påverka ditt framtida kontor och anpassa det till er verksamhet. Mitt i hjärtat av Göteborg.

På Engelbrektsgatan har du närheten till allt. Det är lika nära till Avenyn med sitt stora och spännande utbud av restauranger och butiker som till evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium, Svenska Mässan, hotell och Liseberg. Med restauranger, caféer, livsmedelsbutik och gym i närområdet finns det mycket att välja på. Vallhallabadet, där även Sats och Friskis & Svettis huserar, ligger inom fem minuters gångväg.

Det har sina fördelar att driva verksamhet från Engelbrektsgatan. Härifrån har du gångavstånd till nästan allt. På bara några minuter är du på Avenyn och på en kvart promenerar du till Centralstationen.

När Västlänken färdigställs 2026 ökar närheten till kommunikationerna ännu mer. Korsvägen blir då en av Göteborgs större knutpunkter med resecentrum för spårvagnar, bussar, flygbussar, pendeltåg samt regionaltåg.

Spårvagn

1 min

till hållplats Scandinavium

Buss

4 min

till hållplats Berzeliigatan

Gående man

5 min

promenad till Korsvägen

Cykel

5 min

med cykel till Centralstationen

Tåg

10 min

promenad till Centralstationen

Flygplan

30 min

med flygbuss till Landvetter

Engelbrektsgatan 69-71

fasad Engelbrektsgatan

Här kommer du att trivas!

Just nu pågår arbetet med att anpassa denna unika fastighet till en arbetsplats med moderna kontorsytor och hållbara lösningar. Vi bygger vidare på den ursprungliga byggnadens karaktär. Här bevaras både till material och kulör.

Varje våningsplan, från gatuplan till våning 11, har en yta på 530 m². Detta kröns av en takvåning på 350 m².

Här finns ytor för allt du behöver för att trivas. I huset planeras för ett cykelgarage. Kanske vill ni att vi bygger till dusch och omklädningsrum? Längs med Sten Sturegatan byggs också en tillbyggnad i två våningar, i vilken det planeras för en lättare servering.

 

kvadratmeter

arbetsplatser

våningsplan

Uthyrda plan Engelbrekt dec 23
Planskiss Engelbrektsgatan
Planskiss Engelbrektsgatan
Planskiss Engelbrektsgatan

Vill du flytta in?

Kontakta oss så berättar vi mer om Engelbrektsgatan 69-71

Eller kontakta oss direkt

Fastighetsförvaltare Krister Andersson. Telefon 031-335 01 09
Mail krister.andersson@goteborgslokaler.se eller lokal@goteborgslokaler.se

Med miljön i fokus

Fastigheten får en rejäl ombyggnad där vi lagt stort fokus på hållbarhet och miljö. Vi återbrukar och renoverar med varsam hand för att bevara husets ursprungliga karaktär.

Vi bygger med målsättning Miljöbyggnad Silver.

I gatuplan kommer den nuvarande byggnaden få en upplyft sockelvåning i två våningar som kommer ha samma formspråk som påbyggnaden. Detta kommer att skapa en helhet samtidigt som den ursprungliga byggnadens karaktär bevaras både till material och kulör.

Logotype Engelbrekt

Varför Engelbrekt?

Fastigheten kallar vi Engelbrekt och husets identitet byggs utifrån värdeorden elegant, stilfullt och modernt. Vi har tagit med oss de fina 60-talskvaliteterna i form av teak och tegel. Till det lägger vi på ett stilfullt, modernt lager genom att öppna upp och använda mer glas. Sobert och elegant.

Vår fastighet har genom tiderna huserat en rad olika administrativa verksamheter. Huset har fått namn efter gatan där den ligger. Gatan i sin tur har lånat sitt namn efter Engelbrekt Engelbrektsson, känd som en lysande administratör. Engelbrekt levde under första hälften av 1400-talet och verkade som bergsman och frälseman samt rikshövitsman. Han ledde även Engelbrektsupproret 1434 mot Erik av Pommern.

Engelbrekts vapensköld, bestående av tre halva liljor, har givit inspiration till vår fastighets moderna sigill.