Kortedala Torg

Nystalgi

Verksamheter

38

0

Kvadratmeter

19 000

Kortedala Torg är ett av Göteborgs mest klassiska torg, det utgör hjärtat i Kortedala. Hit kommer du enkelt med allmänna kommunikationer. Spårvagnshållplatsen heter Kortedala Torg. Kortedala Torg har en härligt inbjudande trappa som entré. Torget byggdes i mitten av femtiotalet och ritades av Tuvert Arkitektkontor AB. Vid denna tid fylldes området kring torget med nyinflyttade som attraherades av nya, moderna lägenheter med elspis, varmvatten och tvättstuga. Idag är Kortedala Torg ett av de största förortstorgen i Göteborg och inrymmer en stor livsmedelsbutik, flertalet butiker inom fackhandel såsom bibliotek, bingohall, café, hälsokost, restauranger och skrädderi.

Mer information & kontakt

Byggt: 1955 Arkitekt: Johan E. Tuvert, Ragndal och Tuvert Arkitektkontor SAR.

Parkering: Finns i anslutning till torget.

Vill du veta mer om vilka verksamheter och butiker som finns på torget? Välkommen att besöka torgets hemsida på www.kortedalatorg.se.

Centrumutvecklare på Kortedala Torg är Ann-Sofie Strömbäck tel. 031-335 01 28. Centrumutvecklaren arbetar med att utveckla platsens attraktivitet, att marknadsföra handelsplatsen, dess handlare och aktörer samt att samordna projekt och aktiviteter.

Teknisk förvaltare på Kortedala Torg är: Roger Larsson. Den tekniske förvaltaren vänder du dig till när det gäller felanmälan samt övrig hyresgästservice via den här sidan. .

Fastighetsförvaltare på Kortedala Torg är: Magnus Henriksson tel. 031-335 01 17. Förvaltaren vänder du dig till i hyres- och kontraktsfrågor.

GöteborgsLokaler äger och förvaltar ca 19 000 kvm lokalyta på Kortedala Torg.

Kortedala Torg