Med naturen

runt hörnet

Rannebergen Centrum

Det natursköna Rannebergen i norra Göteborg är ett av de mest miljövänliga bostadsområdena i Göteborg. Här bor man i så väl småhus och radhus som i hyreshus. Hit kommer du med buss 76 från Angered Centrum. Vid hållplatsen Rannebergen ligger inomhustorget med samma namn.  Alldeles inpå knuten ligger Vättlefjäll med bad- och fiskesjöar, kanotvatten och härliga strövområden.

Verksamheter

5

0

Kvadratmeter

8 900

Efterlängtad matbutik har öppnat Rannebergen Centrum

Innan sommaren fick Rannebergen Centrum en social supermarket och en efterlängtad matbutik.  Räddningsmissionen driver matbutiken som heter MatRätt.

Från boende i Rannebergen har det kommit många önskemål om en matbutik sedan den tidigare butiken stängdes. Boende har framför allt önskat sig en servicebutik. Nu finns det en matbutik.

– Vi har längtat efter att få berätta den här nyheten. Det har varit många kontakter med olika livsmedelsaktörer och vi är så glada för att det är Maträtt som öppnat matbutiken, säger Jonas Lissel, fastighetsförvaltare hos fastighetsägaren GöteborgsLokaler. Förutom det viktiga att boende i Rannebergen fått en matbutik så står Maträtt för så många andra fina värden. De stämmer väl överens med vårt hållbarhetsarbete, berättar Jonas vidare.

Verksamheten hra en yta på närmare 1000 kvadratmeter med butik, lager och kök. Entrén sker från framsidan av Rannebergen Centrum.

När öppnade matbutiken?

GöteborgsLokaler och Räddningsmissionen har ordningställt  lokalen för matbutiken tillsammans. Ventilation och installationer är utbytta och kompletterade. Ett bättre lager har byggts och ett beredningskök installerats in så att MatRätt också kan tillaga och sälja färdiga maträtter. Butiken har möbleras upp med hyllor och kassadiskar. Innan sommaren öppnade MatRätt sin nya lokal.

Hur funkar det att handla på MatRätt?

MatRätt är en social supermarket som gör gott både för människa och miljö. Butikens utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen. I butiken bidrar kunden till minskat matsvinn och som medlem kan man handla mat till mycket låga priser. MatRätt finns särskilt till för sina medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får kunden köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. Men alla är lika välkomna att handla hos Maträtt.

Vad är MatRätt?

Maträtt bedrivs inom franchisekonceptet Matmissionen som Stockholms Stadsmission tog fram 2016. Konceptet har visat sig fylla ett stort behov även i Göteborg, en butik finns redan i dag i Flatås. Räddningsmissionens andra matsvinnsbutik i Rannebergen är den åttonde i Sverige inom samma franchise. MatRätts butiker fokuserar på att rädda livsmedel från att bli matsvinn, bekämpa matfattigdom och erbjuda individuellt anpassad arbetsträning. För att möjliggöra uppstarten för den nya butiken i Rannebergen har Räddningsmissionens strategiska partner Willys att gå in med både inredning, kompetens och arbetskraft.

Vi bygger om ännu mer och all butiksyta är nu uthyrd

I samband med ombyggnationen av lokalerna för matbutiken bygger GöteborgsLokaler en ny entré till Bostadsbolagets Boservice. Rannebergens Pizzeria kommer också att få nya lokaler. Pizzerian flyttas fram, får en egen entré och en bättre serveringsyta.

– I och med att hela pusslet nu är lagt med ny matbutik, pizzerian och nya entréer, är all kommersiell yta i Rannebergen Centrum uthyrd, avslutar Jonas Lissel.

Mer information

Byggt

1974 Arkitekt: White Arkitektkontor.

Ombyggt

1995 Arkitekt: FAAB/MS samt 2022.

Parkering

2 timmar fri parkering.

Kontakt

Centrumutvecklare på Rannebergen Centrum är Kathleen Hahne, tel. 031-335 01 33. Centrumutvecklaren arbetar med att utveckla platsens attraktivitet, att marknadsföra handelsplatsen, dess handlare och aktörer samt att samordna projekt och aktiviteter.

Teknisk förvaltare i Rannebergen Centrum är Roger Larsson. Den tekniske förvaltaren vänder du dig till när det gäller felanmälan samt övrig hyresgästservice via den här sidan.

Fastighetsförvaltare i Rannebergen Centrum är  Jonas Lissel tel. 031-335 01 25. Förvaltaren vänder du dig till i hyres- och kontraktsfrågor.

GöteborgsLokaler äger och förvaltar ca 8900 kvm lokalyta i Rannebergen Centrum.

Hitta hit

Rannebergen Centrum